بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶

تحولات جدید دلار پس از همتی | آینده بازار ارز چگونه خواهد بود؟

تحولات جدید دلار پس از همتی | آینده بازار ارز چگونه خواهد بود؟
بازار ارز که در چندماه اخیر روند صعودی داشت، در هفته جاری نزولی شده است و روز گذشته قیمت دلار در بازار غیررسمی از کانال ۹۰هزار تومان پایین آمد.‌
کد خبر : ۲۹۱۹۵۶
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، قیمت دلار در بازار غیررسمی از اواخر بهمن‌ماه از مرز ۹۰ هزار تومان عبور کرده بود، اما از ابتدای هفته جاری روند کاهشی بازار آغاز شده است. به نظر می‌رسد که بازار ارز تحت تأثیر تغییرات در سیاست‌های ارزی دولت قرار گرفته است؛ چراکه محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، به تازگی اعلام کرده که سیاست ارز ترجیحی ۲۸,۵۰۰ تومانی در سال آینده ادامه خواهد داشت. این در حالی است که دولت ضمن ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اعلام کرده بود که قصد دارد ارز ترجیحی کالا‌های اساسی را در سال آینده ۴۰ درصد افزایش داده و به ۳۸,۵۰۰ تومان برساند.

همچنین رئیس‌کل بانک مرکزی این هفته اعلام کرد که سیاست افزایش نرخ ارز نیمایی از این پس متوقف خواهد شد و بانک مرکزی تلاش خواهد کرد که ارز نیمایی را در کانالی مدیریت‌شده نگه دارد. از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، قیمت ارز نیمایی ۳۳ درصد افزایش یافته و از حدود ۵۱ هزار تومان به ۶۸ هزار تومان رسیده است. به غیر از کالا‌های اساسی، واردات سایر کالا‌های کشور با ارز نیمایی انجام می‌گیرد.

 

کاهش قیمت دلار به کانال ۸۹ هزار تومان

 

قیمت دلار که در روز‌های اخیر و همزمان با استیضاح وزیر اقتصاد روند نزولی خود را آغاز کرده بود، از صبح چهارشنبه به کاهش خود ادامه داد و عصر چهارشنبه به کانال ۸۹ هزار تومان وارد شد. فروشندگان ارز در میدان فردوسی معتقدند که دلار همین روند کاهشی را ادامه خواهد داد؛ اگرچه برخی از آنها هنوز تمایلی به پذیرش این رقم نداشتند، اما برخی فروشندگان حتی پیشنهاد فروش دلار در کانال ۸۸ هزار تومانی را نیز مطرح کردند. همچنین، قیمت دلار در کانال‌های تلگرامی که معمولاً قیمت بالاتری نسبت به کف بازار دارند، نیز کاهش یافته و به ۸۹,۵۰۰ تومان رسید.

 

برخی تحلیلگران بر این باورند که ورود بازارساز همزمان با بالا گرفتن انتقادات از قیمت دلار و استیضاح وزیر اقتصاد به خاطر قیمت بالای ارز، موجب این کاهش شده است، اما دیگران معتقدند که این ریزش‌ها موقتی است و احتمال بازگشت به کانال‌های قبلی وجود دارد.

 

کاهش قیمت سکه در بازار تهران

 

روز چهارشنبه با اینکه قیمت اونس طلا در بازار‌های جهانی به واسطه آغاز اعمال تعرفه بر کالا‌های کانادا و مکزیک و همچنین جنگ تعرفه‌ای با چین با ۱۵ دلار افزایش به ۲,۹۱۹ دلار رسید، اما با کاهش قیمت دلار و ورود آن به کانال ۸۰ هزار تومانی، نرخ طلا و تمام سکه نیز کاهش یافت. چهارشنبه (۱۵ اسفند) با توجه به افزایش قیمت طلای جهانی، هر قطعه سکه طرح جدید (امامی) به ۷۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه طرح قدیم (بهار آزادی) به ۷۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته شد که به ترتیب نسبت به معاملات روز سه‌شنبه (۱۴ اسفند) ۴۴۰ هزار و ۴۱۰ تومان و ۴۷۶ هزار و ۲۵ تومان کاهش داشت.

 

اتخاذ مجدد سیاست تثبیت، بازار‌ها را آرام می‌کند

 

یک اقتصاددان با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد گفت: اجرای سیاست آزادسازی نرخ ارز و شوک‌درمانی که برخی از افراد آن را تأیید کردند، در این شرایط حساس موفق نبوده است. رحمان سعادت با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد گفت: بانک مرکزی با اجرای سیاست تثبیت در دو سال پیش توانسته بود نرخ دلار را با وجود حوادث مختلف سیاسی داخلی و خارجی حفظ کند، اما در شرایط کنونی باید در کنار اجرای این سیاست، تصمیمات بهتری در حوزه روابط خارجی اتخاذ شود.

 

ضرورت بازگشت به سیاست تثبیت

 

یک اقتصاددان دیگر معتقد است که اجرای سیاست‌های تثبیت اقتصادی در شرایط فعلی کشور نسبت به آزادسازی نرخ ارز، تصمیمی منطقی و ضروری است. آلبرت بغزیان با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور نباید به عرصه آزمون و خطای سیاست‌های جدید تبدیل شود، گفت: سیاست‌های تثبیت اقتصادی تفاوت اساسی با آزادسازی نرخ ارز دارد و کشور بیش از هر زمان دیگری به ثبات اقتصادی نیاز دارد؛ زیرا هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که نیازی به سیاست‌های تثبیت ندارد. تثبیت اقتصادی به دنبال ایجاد و حفظ ثبات است و اگر این ثبات وجود داشته باشد، باید تقویت شود؛ اما اگر ثباتی در کار نباشد، ابتدا باید آن را ایجاد کرده و سپس به سمت رشد اقتصادی حرکت کرد.

این کارشناس اقتصادی در مورد ضرورت مداخله دولت در بازار برای کنترل قیمت‌ها بیان کرد: برخی تصور می‌کنند که دولت نباید در بازار دخالت کند، اما این دیدگاه نشان‌دهنده درک نادرست از اقتصاد و بازار است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر